Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Handbok i fordran och skuld

Innehållsförteckning

1. Bakgrund

I Sverige bygger avtalsrätten på en avtalsfrihet som innebär att alla är fria att avtala med vem man vill om vad man vill. När ett anbud eller accept har lämnats gäller löftesprincipen vilket innebär att ett lämnat anbud eller accept är ensidigt bindande. Ett avtals centrala funktion är att reglera utbytet av prestationer och därmed binda parterna. Om avtalet avser ett köp kan fordran vara i form av att köparen ska utge köpeskilling till säljaren eller att säljaren ska utge en vara till köparen. När avtalet väl har ingåtts är den normala gången att förpliktelsen uppfylls och avtalet därmed är fullgjort.

2. Förpliktelsens uppkomst

2.1 Avtal

Det finns ingen allmängiltig regel för när en fordran anses uppkommen. När det gäller avtal, som är det vanligaste sättet för en förpliktelse att uppstå, är den allmänna uppfattningen att en fordran uppkommer när det avtal som ligger till

Få tillgång till hela handboken

Direkt efter att köpet genomförts får du en kod skickad till dig på mejl, som du enkelt skriver in för att få åtkomst till innehållet. Du har tillgång till materialet i 30 dagar från köptillfället. För fri åtkomst kan du välja att även lägga till en nedladdningsbar PDF.
375 SEK

TILLGÄNGLIGA BETALSÄTT

Faktura (14 dagar), kort (Mastercard, Visa) och Swish.

Se hela vårt bibliotek av handböcker i praktisk juridik.
Har du redan köpt den här handboken?
Använd koden du fick i bekräftelsemejlet för att låsa upp innehållet.