Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Handbok i bostadsrätt

Innehållsförteckning

1. Bakgrund

Att köpa en bostadsrätt är för många en betydelsefull investering. Kanske är det dags att flytta hemifrån eller lämna en tidigare bostad för något nytt. Oavsett syftet med bostadsrättsköpet kan fel eller andra problem uppstå längs vägen. Precis som vid andra typer av köp kan dessutom fel upptäckas en tid efter köpet. När det gäller bostadsrätter kan frågan uppstå huruvida det är säljaren, köparen eller bostadsrättsföreningen som blir ansvarig för felen. Om bostadsrätten är en nyproduktion ser köpet annorlunda ut och mer förväntas av konsumenten. I nedanstående redogörelse finner du svaren på vanliga frågor som kan uppkomma om en tvist gällande bostadsrätt skulle uppdagas.

2. Bostadsrätt och bostadsrättsföreningens funktion

En bostadsrätt innebär att en bostadsrättsförening upplåter en del av en byggnad, som ägs av föreningen, med nyttjanderätt. Ibland kallas även en bostadsrätt för en insatslägenhet. Innehavaren av lägenhet har genom medlemskapet i bostadsrättsföreningen, köpt en nyttjanderätt till lägenheten mot erläggande av en avgift. Köparen av bostadsrätten äger därmed inte själva lägenheten. Bostadsrättsföreningen är en ekonomisk förening som har till ändamål att upplåta lägenheter inom föreningens fastighet med bostadsrätt.

Få tillgång till hela handboken

Direkt efter att köpet genomförts får du en kod skickad till dig på mejl, som du enkelt skriver in för att få åtkomst till innehållet. Du har tillgång till materialet i 30 dagar från köptillfället. För fri åtkomst kan du välja att även lägga till en nedladdningsbar PDF.
375 SEK

TILLGÄNGLIGA BETALSÄTT

Faktura (14 dagar), kort (Mastercard, Visa) och Swish.

Se hela vårt bibliotek av handböcker i praktisk juridik.
Har du redan köpt den här handboken?
Använd koden du fick i bekräftelsemejlet för att låsa upp innehållet.